مقبره الشعرای تبریز
مقبره الشعرای تبریز
مقبره الشعرا گورستان تاریخی محله سرخاب است که در گذشته با نامهایی چون حظیره الشعرا، حظیره القضاه و قبرستان سرخاب شناخته میشد. در منابع تاریخی، از مقبره الشعرا تا قبل از قرن هشتم نامی برده نشده است؛ در واقع از قرن شش هجری قمری و بعد از آنکه شاعران معروف قرن ششم مانند خاقانی و ظهیر فاریابی در این مقبره دفن شدهاند، در کتابهای تاریخ و تذکره به نام «مقبره الشعرا» برمیخوریم. در این قرن، تبریز مرکز حکومت اتابکان آذربایجان و پناهگاه شاعرانی شد که در جستجوی یک زندگی آرام و آسوده به دور از جنگ و نزاع بودند. خاقانی و ابوالعلا و فلکی از شروان و گنجه، ظهیر فاریابی و شاهپور نیشابوری از خراسان به تبریز آمدند و در این شهر ساکن شدند و پس از مرگ نیز در حظیره مخصوصی دفن شدند که از این حظیره در تاریخ و تذکرهها بهعنوان مقبره الشعرا یاد کردهاند. شاعران دیگری نیز از عهد ایلخانیان تا ایلکانیان و دوره آق قویونلو در تبریز بودند یا از نقاط دیگر به تبریز آمده و در این شهر درگذشتهاند که غالبا در همین حظیره و در جوار خاقانی مدفون هستند.متأسفانه این مکان در طول زمان با حوادث مختلف طبیعی روبهرو شده؛ حوادثی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را از بین برده و آثاری از مقابر این بزرگان بر جای نمانده است.
آسمان هفتم شما را به ادامه مطلب دعوت میکند.
رزرو تور تبریز با آسمان هفتم
مقبره الشعرا بهعنوان یکی از نمادینترین جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی شهرت دارد و محل دفن بزرگان، شعرا و ادبای زیادی است. گفته میشود در این مکان بیش از ۴۰۰ تن از افراد نامی دفن شدهاند. شاعرانی چون اسدی طوسی، قطران تبریزی، خاقانی شروانی، مجیر الدین بیلقانی، ظهیر الدین فاریابی، شاهپور نیشابوری، شمس الدین سجاسی. محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار نیز آخرین شاعر نامی است که در سال ۱۳۶۷ در این مقبره به خاک سپرده شده است و قبر وی در داخل فضای اصلی آرامگاه قرار دارد
مقبره الشعرا کجاست؟
مقبره الشعرا در محله سرخاب تبریز واقع شده است و میتوانید آن را در نزدیکی تکیه حیدر، در ضلع شرقی بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی ببینید.
آسمان هفتم سفر خوبی را برای شما آرزومند است
آخرین تور ها